Webshop
Baden
Badkamermeubels
Douche
Fonteinen
Kranen
Specials
Toilet
Wastafels
Accessoires
Logo Life Moments
Bel ons: 033 258 7442
Home | Webshop | Bad

Bad

In een echte badkamer neemt - als het even kan - het ligbad een centrale plaats in. In Nederland is dit lang niet altijd het geval maar in veel andere Europese landen is een badkamer zonder een ligbad niet compleet.

Geschiedenis van het ligbad
In de Romeinse Tijd heerste er een ware badcultuur rond openbare en privé badhuizen maar in de vroege Middeleeuwen preekte de geestelijkheid dat baden slecht was. Dit veranderde weer aan het einde van de Middeleeuwen toen er meer aandacht kwam voor hygiëne. De tobbe deed zijn intrede. Baden was vanaf de negentiende eeuw vooral in de rijkere milieus een sociaal gebeuren: men nodigde mensen uit om samen te baden, ieder in zijn eigen tobbe, en er werden hele maaltijden in het bad geserveerd. Voor het gewone volk werden badhuizen opgericht maar vanaf 1965 moest iedere nieuw opgeleverde woning beschikken over een 'natte cel'.

Zitbaden en ligbaden
Vroeger was het gebruikelijk om zittend - op de hurken - in een tobbe te baden, maar gaandeweg raakte het ligbad steeds meer in. Tegenwoordig bestaan er modellen die een zitbad en ligbad combineren door een apart zitgedeelte in het ligbad te integreren. Sanindusa heeft verschillende modellen waarin ligbad en zitbad met elkaar gecombineerd worden.

Materialen voor ligbaden
De eerste ligbaden werden gemaakt van koper omdat dit materiaal de warmte goed vasthield. Goedkopere versies werden van zink gemaakt. Latere ligbaden werden van geëmailleerd gietijzer gemaakt. Deze laatste stonden op pootjes - vaak een leeuwenklauw of adelaarspoot - en ze werden al in diverse modellen gemaakt. De ligbaden van Sanindusa worden van sanitair acryl gemaakt. Dit materiaal houdt het water in het ligbad goed warm en bovendien wordt acryl in water enigszins stroef waardoor uitglijden minder aan de orde is.

Vrijstaande en ingebouwde ligbaden
Er bestaan vrijstaande ligbaden en inbouw modellen. De vrijstaande ligbaden van Sanindusa zijn zo mooi van design dat het gewoon jammer is om ze weg te werken. Een vrijstaand bad kan helemaal vrij maar ook tegen een muur geplaatst worden. Ingebouwde ligbaden hebben een heel andere uitstraling: de muur- of vloerbekleding loopt rondom het ligbad door en afhankelijk van het gekozen materiaal heeft een dergelijk ligbad een luxueuze of juist een robuuste uitstraling.

Afmetingen en modellen van Sanindusa 
Sanindusa heeft prachtige design ligbaden met rechte en ronde vormen, voor in een hoek, voor twee personen of met een lage instap - met deur - voor minder validen. 
De diverse modellen van de Sanindusa ligbaden zijn veelal in drie verschillende lengtematen verkrijgbaar - 1.70 m, 1.80 m en 1.90 m - terwijl de breedte varieert van 75 cm tot 95 cm. Ook de diepte van het ligbad kan variëren.

Ligbad met hydromassage
Vrijwel alle modellen van Sanindusa zijn verkrijgbaar als gewoon ligbad of als hydromassage ligbad. De pulserende en masserende werking van het bad zijn goed voor de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Een ligbad met hydromassage werkt daarom heerlijk verkwikkend en ontspannend. Sanindusa biedt 'lifemoments' in stijl!


Waarom kiezen voor Life Moments?

A-kwaliteit-sanitair voor de beste prijs.
Uniek designsanitair
Passend advies
Indien op voorraad, levering binnen 5 werkdagen.
Europees fabricaat